Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Andrzej Kostrzejowski Leszek Mojżuk Icek Ibrahim (1736 niezalogowanych)
1660 Postów
kryss d
(kryss)
Maniak
maniek-"ale tak własnie zachowuje sie ktos, kto sprzedał sie za pare srebrników i teraz wszystko co polskie jest.... be, a wszystko co norweskie cacy"

sam sie sprzedales ,jak my wszyscy tutaj,
tyle ze z roznych powodow.
a o swoich kosmicznych zarobkach to w wsiawie opowiadaj,bo tutaj to wiocha jedzie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
315 Postów
stefan stefanski
(Taki Ktos)
Stały Bywalec
    kryss napisał:
    maniek-"ale tak własnie zachowuje sie ktos, kto sprzedał sie za pare srebrników i teraz wszystko co polskie jest.... be, a wszystko co norweskie cacy"

sam sie sprzedales ,jak my wszyscy tutaj,
    tyle ze z roznych powodow.
    a o swoich kosmicznych zarobkach to w wsiawie opowiadaj,bo tutaj to wiocha jedzie.

krzysiu drogi, dawno cie nie było > pozdro gorolu : )

otóż nie! czemu myslisz,ze sie sprzedałem ? ja zwyczajnie pracuje tutaj, ale mieszkam w polszy i tam jest moje miejsce!
    Tu wynajmuje dom i bywam w nim, ale nie generuje zbednych kosztów i skupiam sie na zarobieniu paru marek,zeby jak najszybciej wrócic do DOMU!

Lubie cie i szanuje bardzo, chocby za twe trzezwe oko (nie zawsze), ale nie mozesz tak mówic, ze wszyscy dali ciała...

Ja jestem poltun i zawsze nim będe, niewazne co sie tam dzieje (choc wkurwia mnie wleie rzeczy), ale zawsze bede kochał ten kraj i przenigdy nie zmienie obywatelstwa, ani nie pozwole jechac na moja ojczyzne! tym bardziej tym pasterzom i owcojebcom!
    A polonorki, cóż ? > jebac ich!

Co do zarobków, to wiesz jak jest! wiec nie spinaj sie, bo w twoim wieku nalezy odrobine kontrolowac emocje .....
    Pisałem tylko,zeby ta mundra norweska broom wiedziała,ze nie trzeba byc skurwiałym norkeim, zeby cos osiągnąc w tym czyms!
    pozdrówki dla małzonki

aaaaaaaaaaaaa myslałem,ze wyleczyłes sie w kompleksu warszawy (?)
    Jak chcesz juz skracac to pisz > Wwy
    Zgłoś wpis
    Oceń wpis:  
    Odpowiedz   Cytuj
    3656 Postów
    Anna Bak
    (Lindemans)
    Maniak
    Z tysiaca i jednej opowiesci forumowych na temat "co to ja mam panie ten tego" :

a ja mam marianku :

zlota papuge na czterech nogach, ma cztery skrzydla, a piate jej wlasnie z dupy wyrasta
    zna 4 jezyki i znosi pol kilograma zlotych jaj, zawsze o 7 rano

Taka sama sile ma kretynie, twoje odwieczne chwalenie sie na forum co to ty masz...
    Kulturalni ludzie, reprezentujacy pewien poziom, nigdy nie chwala sie tym co maja.
    Po ich wypowiedziach poznamy kim sa i to wystarczy.

zgadnij jak ma na imie papuga? ...tak, tak wlasnie

Moge cie z nia umowic na spotkanie i opowiesz jej jeszcze raz, co to ty panie marianku masz i co jeszcze bedziesz mial, bo rzygac juz sie chce czytajac to kolejny raz... Tadziowi ,co najwyzej opwiedz jeszcze raz co ty masz, a tadzio powie, ze gowno masz i bedziecie sie nawzajem przebijac

To nie mnie mongole meczyla, twoja sytuacja zyciowa, to ty sie do mnie przypieprzyles, odmawiajac mi i innym prawa do bycia szczesliwym Polakiem mieszkajacym w Norwegii. Odswiez sobie pamiec tepaku...i nie probuj nakrecac faktow na swoja modle. Mam ci dac linka, czy sam sobie znajdziesz dla odswieznia pamieci ?
    Zgłoś wpis
    Oceń wpis:1  
    Odpowiedz   Cytuj
    315 Postów
    stefan stefanski
    (Taki Ktos)
    Stały Bywalec
    Lindemans napisał:

To nie mnie mongole meczyla, twoja sytuacja zyciowa, to ty sie do mnie przypieprzyles, odmawiajac mi i innym prawa do bycia szczesliwym Polakiem mieszkajacym w Norwegii. Odswiez sobie pamiec tepaku...i nie probuj nakrecac faktow na swoja modle. Mam ci dac linka, czy sam sobie znajdziesz dla odswieznia pamieci ?[/quote]

mam go w ulubionych

ps: koncząc tą jałową bajere z kims takim jak ty, napisze cos co powinno ci pomóc i dac do myslenia >>>>>> NIE nazywaj sie polką mieszkającą w Norwergii, bo jestes zwykłą zdzirą, która wiesza psy na swoja JEDYNĄ ojczyzne, tylko dlatego,ze boi sie utracic pracy i zabrania domu,oraz lęku przed przyszłoscią !

Bardzo to ciekawe, ze jak sie wam powie wprost > "sprzedajne swinie" to budzi sie w was polskosc.....
    Zgłoś wpis
    Oceń wpis:  
    Odpowiedz   Cytuj
    3656 Postów
    Anna Bak
    (Lindemans)
    Maniak
    We mnie budzi sie co najwyzej obrzydzenie, do Ciebie i tobie podobnych

Ludzie twojego pokroju wlaza innym do banku, do garnka, do lozka i w kazde inne miejsce
    W ich waskich umyslach nie miesci sie, ze kazdy decyduje, gdzie mieszka, za co mieszka, kogo kocha i jak kocha. Czy ty splacasz czyjes kredyty ? Nie ? Wiec co ci kurwa do tego? Uwazsz mongole, ze mialabym placic za wynajecie duzego domu 15 tys. miesiecznie, kiedy rate za swoj mam 11 ? Ale jak ktos chce, to niech placi, co tobie kurwa do tego? Nietolerancyjne tumany nawet zajrza jaka rybe masz na talerzu Nietolerancja, niezrozumienie i brak akceptacji dla wyborow innych, dla innych tradycji, preferencji, przyzwyczajen skutkuje nienawiscia, czasami zaczyna ona graniczyc z oblakaniem. Ty podazasz w tym kierunku.

Mozesz mi wymyslac, jakie tylko chcesz zyciorysy i zdarzenia, to jest tylko w twojej wyobrazni i takie pozostanie. Zachowujesz sie jak typowy prostak nowobogacki. Zadne twoje opowiesci z tysiaca i jednej wioski tego nie zmienia. Nie zmienisz swojego wizerunku zakutego, nietolerancyjnego lba. To czy pochodzisz z Warszawy, czy z Koziej Wolki nie ma rowniez zadnego znaczenia.
    Glaby rodza sie wszedzie, ich nie sieja i nie orza...

W temacie "co to ja mam panie"
    Spojrz na BiZi(ego) - kazdy wie, ze ma dobrze ogarnieta firme, wspomnial, ze ma rodzine, ze "spokojnie" mu sie powodzi. Czy zauwazyles matole, zeby kiedykolwiek, nie wspomne juz , ze po raz setny probowal siac wioche i sie chwalic co to on ma...?
    Ja juz tez wspomnialam, ze oboje z mezem mamy dobra (niezagrozona) prace, ze mamy dom, przyczepe w gorach, cztery kolka, wystarczajace srodki na godne zycie, wakacje itp, a przede wszytkim jestesmy szczesliwa rodzina na codzien, razem. Dzieci juz same na siebie zarabiaja, nie zeruja na rodzicach, nie czekaja, jak rozpieszczone ksiezniczki na manne z nieba.

Ile niby razy glabie mialabym to powtarzac i w jakim celu ? Zeby innym juz sie od tego rzygac chcialo?

A teraz ide saczyc ze staruszkiem zacna whisky, a ty pluj samotny ze stancji...
    Zgłoś wpis
    Oceń wpis:  
    Odpowiedz   Cytuj
    670 Postów
    Dorota K..
    (Jasna)
    Wyjadacz
    maryjanek, krzyczysz jak zarzynana świnia, jaki to z ciebie Polak pierwsza klasa! Jeśli ta Polska jest taka cudowna, wspaniała i bez skazy to powiedz mi co ty robisz w Norge od 6 czy 7lat? Jeśli ci tak wspaniale było w PL to znaczy, że położyłeś ( wiadomo co ) na ojczyznę z czystej pazerności. A to już chyba najżałośniejsza z wszystkich możliwych pobudek.
    Nie wiem czemu się przypierdalasz do ludzi, którzy jawnie mówią, że tu im się podoba, że się zaaklimatyzowali, a którzy nie boją się wytknąć wszystkich niedoskonałości PL. Jesteś jak wyznawca Rydzyka, może być tylko jedna racja, jeden pogląd, nie ma odcieni szarości, a jeśli się z nami nie zgadzasz to jesteś zdrajca!!

Fakt jest taki, że tu na drogach jest o niebo bezpieczniej niż w PL. I już nie chodzi mi o morderców za kółkiem, ale o to, że gdy człowiek zbliża się do pasów to jest realna szansa na przejście na drugą stronę, że jak idę z mała chodnikiem to nie boję się że zza zakrętu wyleci debil z 120km/h na blacie. Inna kultura jazdy- po prostu.

Ale maryjanek będzie zaklinał rzeczywistość, bo według niego przyznanie się do tego byłoby zdradą ukochanej ojczyzny...

... co za zakłamanie!!
    Zgłoś wpis
    Oceń wpis:  
    Odpowiedz   Cytuj
    315 Postów
    stefan stefanski
    (Taki Ktos)
    Stały Bywalec
    Lindemans napisał:
    We mnie budzi sie co najwyzej obrzydzenie, do Ciebie i tobie podobnych

Ludzie twojego pokroju wlaza innym do banku, do garnka, do lozka i w kazde inne miejsce
    W ich waskich umyslach nie miesci sie, ze kazdy decyduje, gdzie mieszka, za co mieszka, kogo kocha i jak kocha. Czy ty splacasz czyjes kredyty ? Nie ? Wiec co ci kurwa do tego? Uwazsz mongole, ze mialabym placic za wynajecie duzego domu 15 tys. miesiecznie, kiedy rate za swoj mam 11 ? Ale jak ktos chce, to niech placi, co tobie kurwa do tego? Nietolerancyjne tumany nawet zajrza jaka rybe masz na talerzu Nietolerancja, niezrozumienie i brak akceptacji dla wyborow innych, dla innych tradycji, preferencji, przyzwyczajen skutkuje nienawiscia, czasami zaczyna ona graniczyc z oblakaniem. Ty podazasz w tym kierunku.

Mozesz mi wymyslac, jakie tylko chcesz zyciorysy i zdarzenia, to jest tylko w twojej wyobrazni i takie pozostanie. Zachowujesz sie jak typowy prostak nowobogacki. Zadne twoje opowiesci z tysiaca i jednej wioski tego nie zmienia. Nie zmienisz swojego wizerunku zakutego, nietolerancyjnego lba. To czy pochodzisz z Warszawy, czy z Koziej Wolki nie ma rowniez zadnego znaczenia.
    Glaby rodza sie wszedzie, ich nie sieja i nie orza...

W temacie "co to ja mam panie"
    Spojrz na BiZi(ego) - kazdy wie, ze ma dobrze ogarnieta firme, wspomnial, ze ma rodzine, ze "spokojnie" mu sie powodzi. Czy zauwazyles matole, zeby kiedykolwiek, nie wspomne juz , ze po raz setny probowal siac wioche i sie chwalic co to on ma...?
    Ja juz tez wspomnialam, ze oboje z mezem mamy dobra (niezagrozona) prace, ze mamy dom, przyczepe w gorach, cztery kolka, wystarczajace srodki na godne zycie, wakacje itp, a przede wszytkim jestesmy szczesliwa rodzina na codzien, razem. Dzieci juz same na siebie zarabiaja, nie zeruja na rodzicach, nie czekaja, jak rozpieszczone ksiezniczki na manne z nieba.

Ile niby razy glabie mialabym to powtarzac i w jakim celu ? Zeby innym juz sie od tego rzygac chcialo?

A teraz ide saczyc ze staruszkiem zacna whisky, a ty pluj samotny ze stancji...

krzysiu > hvor er du ?

skad info, ze bizi ma eldorado ?
    heh a jednak chuj byka boli, jak krowa sie cieli.....

ale najbardziej mnie rozjebała twoja przyczepa w górach....
    Praca niezagrozona >>> hæ ????

aaaaaaaaaaaaaaaaaaa skąd kurwa 15 klocków ci sie wzięło za kwadrat ?
    Heh ile zostało kredytu > 20-25 lat ?
    lykke til > paniała norske dum jente hæ ?
    Zgłoś wpis
    Oceń wpis:  
    Odpowiedz   Cytuj
    315 Postów
    stefan stefanski
    (Taki Ktos)
    Stały Bywalec
    Jasna napisał:
    maryjanek, krzyczysz jak zarzynana świnia, jaki to z ciebie Polak pierwsza klasa! Jeśli ta Polska jest taka cudowna, wspaniała i bez skazy to powiedz mi co ty robisz w Norge od 6 czy 7lat? Jeśli ci tak wspaniale było w PL to znaczy, że położyłeś ( wiadomo co ) na ojczyznę z czystej pazerności. A to już chyba najżałośniejsza z wszystkich możliwych pobudek.
    Nie wiem czemu się przypierdalasz do ludzi, którzy jawnie mówią, że tu im się podoba, że się zaaklimatyzowali, a którzy nie boją się wytknąć wszystkich niedoskonałości PL. Jesteś jak wyznawca Rydzyka, może być tylko jedna racja, jeden pogląd, nie ma odcieni szarości, a jeśli się z nami nie zgadzasz to jesteś zdrajca!!

Fakt jest taki, że tu na drogach jest o niebo bezpieczniej niż w PL. I już nie chodzi mi o morderców za kółkiem, ale o to, że gdy człowiek zbliża się do pasów to jest realna szansa na przejście na drugą stronę, że jak idę z mała chodnikiem to nie boję się że zza zakrętu wyleci debil z 120km/h na blacie. Inna kultura jazdy- po prostu.

Ale maryjanek będzie zaklinał rzeczywistość, bo według niego przyznanie się do tego byłoby zdradą ukochanej ojczyzny...

... co za zakłamanie!!

z całym szacunkiem dla twego postu, bo wiele w nim prawdy,ale zbyt krótko tu jestes moja droga....
    Ja Tez po roku/dwóch byłem zauroczony tym czyms, ale z czasem zmieniłem zdanie!
    Mnie tez podoba sie, ze mozna przejsc normalnie przez pasy, i wyjsc bezpiecznie na spacer wieczorem....

Nie,nie połozyłem laski na swoj kraj, a wpadłem "na chwile" zeby zarobic ciut grosza i wrócic do mojego kraju i tam sie rozwijac : )

Prosba >nie wszedzie ludzie jezdzą 120 po parku, tak jak czynia to na...... hanysowie
    Zgłoś wpis
    Oceń wpis:  
    Odpowiedz   Cytuj
    3656 Postów
    Anna Bak
    (Lindemans)
    Maniak
    Gdzie tumanie napisalam, ze BiZi ma jakoby eldorado ?
    Jak Ty lubisz sobie dopowiadac

Sens w ogole byl inny. To byl przyklad o kulturze, o barku potrzeby chwalenia sie, a uciebie ciagle jak mantra MIEC
    Zgłoś wpis
    Oceń wpis:1  
    Odpowiedz   Cytuj
    315 Postów
    stefan stefanski
    (Taki Ktos)
    Stały Bywalec
    Lindemans napisał:
    Gdzie tumanie napisalam, ze BiZi ma jakoby eldorado ?
    Jak Ty lubisz sobie dopowiadac

Sens w ogole byl inny. To byl przyklad o kulturze, o barku potrzeby chwalenia sie, a uciebie ciagle jak mantra MIEC

no to ci tą łyche posłodze > miec znaczy móc

tez pije łyche > skal

ps: wyłapujesz z kontekstu pare zdan, a sens i przesłanie były zupełnie inne....
    mowa o moim pisaniu o własnym stanie majątkowym.....
    ale ty juz tak masz i nie tylko ja to zauwazyłem...

PS: Ile kół ma wasza przyczepa w górach ? > ( MIEĆ)

Tylko nie pisz,ze nie zrozumiałem.....
    Zgłoś wpis
    Oceń wpis:  
    Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok